All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 03 jul 2018 10:19

Obilježen Dan sjećanja

Kod spomen-obilježja u Donjem Vodičevu  danas su položeni vijenci i prislužene svijeće povodom 3. jula - opštinskog Dana sjećanja na poginule borce oslobodilačkih ratova srpskog naroda u 20. vijeku.


Vijence su položili predstavnici opštine Novi Grad, Opštinske boračke organizacije, Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, SUBNOR-a i opštinske Komisije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova. 

Predsjednik SUBNOR-a Novi Grad Drago Todić naveo je da je u selima Donje i Gornje Vodičevo i Dobrljin u proteklim ratovima stradalo oko 50 odsto stanovnika. 

"Prema podacima SUBNOR-a u ova tri sela bilo je 1.018 žrtava fašističkog terora, poginula su 154 partizana i 23 borca Vojske Republike Srpske, odnosno ukupno oko 1.200 srpskih žrtava, jer imamo informacije da je stradalo oko 20 solunskih dobrovoljaca, ali precizni podaci vjerovatno neće biti nikad poznati", rekao je Todić. 

On kaže da je srpski narod u ovim selima i cijeloj opštini podnio velike žrtve kao uvijek pogranično mjesto na kojem su se sukobljavale civilizacije. 

Predsjednik opštinske Komisije za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Aleksandar Janković podsjetio je da je opština Novi Grad utvrdila 3. juli kao Dan sjećanja na poginule borce oslobodilačkih ratova srpskog naroda u 20. vijeku.

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…