All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 25 maj 2018 14:27

ORGANIZOVAN PRIJEM ZA GOSTE IZ BAČA

Bratske opštine Novi Grad i Bač su povezane jer znatan broj građana porijeklom iz Novog Grada živi u Baču, rečeno je danas na prijemu za delegaciju vojvođanske opštine koja boravi u posjeti novogradskoj opštini.
Načelnik opštine Bač Borislav Antonić rekao je da je saradnja bratskih opština počela 1976. godine i bila intenzivna do 2000. godine. 

"Sarađivali smo i u teškim, ratnim vremenima. Sada opet želimo da uspostavimo saradnju", naveo je Antonić. 

On je istakao da je znatan broj stanovnika Bača porijeklom iz Novog Grada, većina srpskog stanovništva, što daje posebnu dimenziju saradnji. 

Načelnik Novog Grada Miroslav Drljača rekao je da je u prethodnom periodu učinjeno mnogo u saradnji bratskih opština i izrazio nadu da će ona biti obnovljena i produbljena, prije svega u oblasti kulture i sporta, ali i privrede. 

On je naveo da, osim mještana koji su porijeklom iz Novo Grada, ove dvije opštine povezuje i položaj pogranične manje opštine sa sličnim komunalnim i privrednim problemima. 

"Zato mislim da uvijek možemo razmijeniti iskustva da vidimo kako riješiti neke probleme i stvoriti bolje uslove za stanovnike naših opština", dodao je Drljača. 

U delegaciji iz Bača su predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine, članovi Kulturno-umjetničkog društva "Mladost", predstavnici tamošnje biblioteke, Crvenog krsta, Udruženja "Bač u srcu Bačke" i Zavičajnog udruženja krajiških Srba "Petar Kočić". Posjeta je počela juče kad su domaćini sa gostima posjetili Nacionalni park Kozara. 

Image may contain: 2 people, people smiling, people standing

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…