All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 25 maj 2018 14:26

ZNAČAJNA UŠTEDA KROZ PROJEKAT ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Projekat energetske efikasnosti vrijedan 780.000 KM, koji je realizovan u Srednjoškolskom centru "Đuro Radmanović" u Novom Gradu, značajno je umanjio troškove energenata, a za 50 odsto ogrevnog drveta, rečeno je danas tokom tehničkog prijema.
Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da su u ovoj opštini realizovana tri projekta energetske efikasnosti i da je važno što se smanjuju troškovi energenata, a ušteđena sredstva mogu da se iskoriste za druge projekte. 

On je naveo da je iz budžetskih sredstava izdvojeno 12.000 KM za novu hidrantsku mrežu u ovoj školi i da je predviđeno uređenje trotoara na prilaznom putu prema ovoj obrazovnoj ustanovi, što je u planu investicija za ovu godinu. 

Direktor škole Gordana Vujanović rekla je da je u sklopu projekta obavljena zamjena krova, vanjske izolacije sa fasadom, kompletne stolarije i postavljeni su spremnici u kotlovnici. 

"Prve godine je značajna ušteda energenata, za 50 odsto manje ogrevnog drveta, što dovoljno govori o opravdanosti projekta", rekla je ona. 

Projekat je realizovalo Ministarstvo za prostorno uređnje, građevinarstvo i ekologiju iz kredita Svjetske banke, a radove je izvelo preduzeće "AM Međugorje".

No automatic alt text available.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…