All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 24 maj 2018 18:19

SVE SPREMNO ZA MARATON "STAZAMA BRANKA ĆOPIĆA"

Završene su pripreme za Šesti maraton "Stazama Branka Ćopića" koji će biti održan u nedjelju, 27. maja, u Novom Gradu, a okupiće brojne takmičare iz 15 zemalja, zaključeno je danas na sastanku Organizacionog odbora.
Predsjednik organizacionog odbora Bojan Lukač rekao je da su generalni pokrovitelji manifestacije kabinet predsjednika Vlade Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i opština Novi Grad. 

"Za maraton je prijavljeno 90 učesnika, za polumaraton 111 i za trku građana 355. Ovogodišnji učesnici dolaze iz 15 zemalja", naveo je Lukač. 

On je istakao da je organizacija maratona zahtjevna jer se održava na području dvije opštine, a učesnici ne trče u krug, već u jednom pravcu. 

"Uz brojne volontere, anagažovani su pripadnici Policijske stanice, Dom zdravlja, Teritorijalna vatrogasna jedinica, Gorska služba spasavanja i druge službe da bi sve proteklo bez problema", napomenuo je Lukač. 

Predsjednik Atletskog kluba "Sloboda" Novi Grad Srđan Bašić kaže da je za učesnike maratona i polumaratona pripremljena zabava tokom večeri prije maratona. 

On je naveo da su zaključene onlajn prijave, ali da se učesnici mogu prijaviti i u nedjelju ujutro, prije početka trke. 

"Ove godine se u sklopu maratona prvi put održava i Prvenstvo Republike Srpske u maratonu, a prijavljeno je 16 učesnika", naglasio je Bašić. 

U nedjelju, 27. maja, na Trgu Mladena Oljače od 7.00 časova planirano je okupljanje učesnika maratona i podjela startnih paketa, zatim će u 8.30 časova autobusi prevesti učesnike u rodno mjesto književnika Branka Ćopića - Hašane, udaljene 42 kilometara od Novog Grada, gdje je za 10.00 časova planiran start trke. 

Učesnici polumaratona će u 9.00 časova krenuti autobusom do Rađenović mosta, udaljenog 21 kilometar od Novog Grada, a polumaraton će početi u 11.00 časova. 

Trka građana duga pet kilometara počeće kod Trga Mladena Oljače u 11.00 časova, kad će zvanično biti otvorena manifestacija. 

Dodjela medalja pobjednicima planirana je u 15.00 časova na ovom trgu. 

U nedjelju, 27. maja, saobraćaj će biti posebno regulisan u gradskom području, kao i na dionici magistralnog puta Novi Grad-Bosanska Otoka.

Image may contain: text

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…