All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 21 maj 2018 10:35

Održano predavanje za učenike

Realizacijom Plana i programa prevencije maloljetničke delinkvencije u toku  2017/2018 godine, na području Republike Srpske, policijski službenici Uprave za policijsku obuku i Policijske stanice Novi Grad, danas su u Kulturnom obrazovnom centru u Novom Gradu, održali su edukaciju učenika o bezbjednosnim rizicima korištenja društvenih mreža i njihovo društveno poželjno korištenje.

Tokom predavanja, učenici su upoznati sa pojmom i osnovnim  karakteristikama korištenja interneta. Istaknute su prednosti ali i nedostaci, te da prilikom korištenja moraju biti pažnjivi i oprezni.

 Takođe su upoznati o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, gdje im je predočeno poželjno i podrazumjevano ponašanje na internetu, kako da zaštite vlastite aktivnosti tokom korištenja društvenih mreža i način reagovanja na bezbjednosne incidente na društvenim mrežama.

 Takođe im je ukazano na to, kako da  prepoznaju razne oblike uznemiravanja te da nauče kako da u tim slučajevima reaguju.Cilj edukacije je podizanje svijesti o bezbjednosnim rizicima i opasnostima korištenja društvenih mreža, kao i mehanizmi vlastite virtualne egzistencije na internetu u cilju predupređivanja eventualnih negativnosti.   

  Predavanju je prisustvovalo oko 150 učenika,  osnovnih škola ''Vuk Karadžić'' i  „Sveti Sava“, a edukativnim predavanjima prisustvovali su i učenici srednjih škola „Đuro Radmanović“ i „Petar Kočić“ iz Novog Grada .   

Image may contain: 1 person, smiling, crowd and indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…