All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 11 maj 2018 07:25

Obilježen Dan željezničara

Delegacije željezničke sekcije i opštine Novi Grad, povodom 12. maja, krsne slave preduzeća "Željeznice Republike Srpske" - Svetog Vasilija Ostroškog i Dana željezničara, položile su vijence i prislužile svijeće kod spomen-obilježja poginulim željezničarima u ovoj opštini.

Načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da očekuje da će u narednom periodu biti povoljnija situacija za sekciju u Novom Gradu.

"Dobro je da sekcija u Novom Gradu nije ugašena kao što je to bilo planirano u procesu restrukturisanja `Željeznica Republike Srpske`. Sada očekujemo da će stavljanjem u funkciju unske pruge biti više prometa. Osim toga, u toku su pregovori sa Hrvatskom o uspostavljanju željezničkog saobraćaja za Knin, Zadar i Šibenik", rekao je Drljača.

Direktor sekcije Radmila Đajić kaže da je u Novom Gradu zaposleno 176 radnika. "Sa 31. decembrom prošle godine penzionisano je 26 radnika, ove godine u penziju ide njih šest", rekla je Đajićeva.

Ona je navela da će za ovu sekciju biti veoma značajno pokretanje željezničkog saobraćaja na unskoj pruzi koje je najavljeno za 1. jul.

Đajićeva kaže da će željeznička infrastruktura biti znatno poboljšana projektom rekonstrucije pruge Banjaluka-Dobrljin.

Predsjednik Boračke organizacije Marinko Gačić rekao je da se 12. maja obilježava 26 godina od osnivanja "Željeznica Republike Srpske".

"U proteklom ratu, `Željeznice` su dale svoj doprinos u odbrani Srpske u čije temelje su ugrađeni životi više od 300 boraca, željezničara", rekao je Gačić.

On je podsjetio da su u minulom ratu poginula 22 željezničara iz Novog Grada, a još se trojica vode kao nestala.

Image may contain: 1 person, standing, indoor and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…