All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 05 maj 2018 18:49

Otvoren novi proizvodno-poslovni objekat firme "Karl Kine"

U Poslovnoj zoni "Lipova Greda" u Kozarskoj Dubici otvoren je  novi proizvodno-poslovni objekat firme "Karl Kine" u koji je uloženo tri miliona KM. 
 

"Puštanjem u rad ovog skladišta, koje ima četiri komore, firma potvrđuje svoju orijentaciju da će na ovim prostorima duže sarađivati sa našim kooperantima", rekao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić koji je prisustvovao otvaranju.

On je dodao da je "Karl Kine" firma koja uživa ugled u cijelom svijetu kada je riječ o programu prerade i kiseljenja povrća.

"Na ovim područjima firma `Karl Kine` već se potvrdila kao pouzdan partner za naše proizvođače. Imaju 300 kooperanata i vrlo pravilan odnos prema proizvođačima sirovina, što je alfa i omega uspjeha svake prerađivačke industrije", ocijenio je Mirjanić.

On je dodao da firma redovno izmiruje obaveze i da je stekla povjerenje kooperanata.

"Sada se na toj osnovi treba širiti. Nismo zadovoljni samo ovim nivoom saradnje jer bismo željeli da ovdje bude napravljen kapacitet za preradu", naglasio je Mirjanić i dodao da rukovodstvo firme "Karl Kine" ozbiljno razmatra tu želju.

On je naglasio da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske daje podršku i za dosadašnji i budući rad te kompanije, ali da će insistirati da se ide korak dalje i pokuša dogovoriti izgradnja kapaciteta za preradu u Kozarskoj Dubici ili bilo gdje u Republici Srpskoj.

Резултат слика за novi poslovni objekat kine

Direktor firme "Karl Kine" u BiH Harald Fajling precizirao je da su u objektu u Poslovnoj zoni "Lipova Greda", proizvodne površine 2.000 metara kvadratnih, smještene četiri hladnjače u kojima se dnevno može uskladištiti 150 tona krastavca koji se transportuje u Njemačku.

"Ovaj lokalitet je ciljno izabran jer se nalazi u blizini granice sa EU, te su naši kooperanti u opsegu od 100 kilometara", rekao je Fajling i naglasio da posebnu zahvalnost duguje opštini Kozarska Dubica i načelniku Radenku Reljiću.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je kompanija "Karl Kine" prva firma iz Njemačke koja je investirala u izgradnju objekta u Poslovnoj zoni "Lipova Greda".

"Završena je izgradnja velikog i reprezentativnog objekta, a vrijednost investicije je veća od tri miliona KM", precizirao je Reljić i dodao da kompanija namjerava da širi proizvodnju.

On je naglasio da će opština Kozarska Dubica aposolutno izaći u susret planovima ove kompanije jer će to značiti otvaranje novih radnih mjesta.

Upravnik preduzeća "Karl Kine" Kozarska Dubica Boško Čoprka potvrdio je da je firma uspješno poslovala u prošloj godini u kojoj je proizvedeno 1.200 tona krastavaca visokog kvaliteta.

U ovoj godini firma "Karl Kine" potpisala je ugovore sa oko 220 kooperanata, a naredne sedmice počinje podjela sadnog materijala.

Opredjeljenje nemačkog investitora je da proizvodne pogone gradi u sredinama gdje proizvodnja krastavca na godišnjem nivou premašuje 5.000 tona. U sjeverozapadnom dijelu Republike Srpske trenutno se proizvodnja kreće oko 2.000 tona.

Резултат слика за novi poslovni objekat kine

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…