All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 19 mart 2018 08:26

I dalje na snazi redovna odbrana od poplava

U Novom Gradu i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava, zaplavljeno je desetak objekata u naselju Vidorija, ali voda nije ušla u kuće, rekao je načelnik opštinskog Štaba za vanredne situacije Ratko Pavić.

"Dežurne službe prate situaciju na terenu i nema većih promjena u odnosu na prošlu sedmicu kada je, takođe, na snazi bila redovna odbrana od poplava. Juče smo imali naizmjenično blagi porast i stagnaciju vodostaja", rekao je Pavić.

Prema informacijama Centra za obavještavanje, vodostaj Une jutros je 481 centimetar i u odnosu na juče ujutro veći je za 12 centimetara.

Vodostaj Sane iznosi 510 centimetara i za 14 centimetara je veći nego juče ujutro.

Zbog izlivanja Sane obustavljen je saobraćaj na putu Urije-Šuća.

Od 8. marta, zbog izlivanja Sane u Blagaju, za saobraćaj su zatvoreni lokalni putevi Blagaj-Vitasovci i Blagaj-Radomirovac.

Direktor Osnovne škole "Dragan Vujanović" Svodna Miodrag Zorić rekao je da jutros, zbog obustave saobraćaja na lokalnom putu, nema nastave u područnoj školi u Radomirovcu.

Direktor OŠ "Sveti Sava" u Novom Gradu Marina Ovuka kaže da pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Novi Grad od juče dežuraju kod ove škole i po potrebi ispumpavaju vodu. Ona je navela da se nastava odvija bez problema.

Redovna odbrana od poplava na snazi je kod vodostaja rijeke Une od 450 centimetara, a vanredna kod vodostaja od 510 centimetara.

Kada je riječ o Sani, redovne mjere odbrane od poplava su na snazi kod vodostaja od 320 centimetara kada se uključuju pumpe u prepumpnoj stanici.

U Novom Gradu redovne mjere odbrane od poplava bile su na snazi od 12. do 15. marta, a ponovo su uvedene juče.

Image may contain: sky, mountain, outdoor and nature

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…