All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 12 mart 2018 18:20

Održane sjednice Štaba za vanredne situacije

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas nakon sjednice opštinskog Štaba za vanredne situacije da još nema potrebe za uvođenje varednih mjera odbrane od poplava, ali da će biti uključeni svi segmenti zaštite kako ne bi došlo do ugrožavanja ljudi i imovine zbog visokog vodostaja rijeka Une i Sane.
"Na sastanku su dogovorene preventive mjere obezbjeđenja pijeska, nabavljene su vreće i najlon, u pripravnosti su građevinske mašine koje su neophodne u ovakvim situacijama, a, ukoliko bude potrebno, biće angažovani i radnici komunalnih preduzeća", rekao je on.

Drljača očekuje da neće biti daljeg značajnijeg rasta vodostaja i da će se situacija u narednom periodu smirivati.

Opštinski Štab za vanredne situacije nakon sjednice u 15.00 časova, održao je drugu u 18.00 časova a naredna je zakazana za 22.00 časa.

Drljača je nakon drugog sastanka rekao da je u međuvremu počela isporuka pijeska na kritična mjesta a na mostu na Sani uklanjani su stabla koja su se zaustavila kod stubova.

U Novom Gradu od jutros su na snazi redovne mjere zaštite od poplava nakon što je vodostaj rijeke Une prešao 450 centimetara.

Vanredne mjere se proglašavaju kod vodostaja Une od 510 centimetara.

Vodostaj rijeke Une u 18.00 časova iznosio je 487 centimetara, za 26 centimetara više u odnosu na jutros, a rijeke Sane 514 što je porast od jutros za 24 centimetara.

U naselju Vidorija Una se izlila u nekoliko dvorišta.

Zbog izlivanja Sane obustavljen je saobraćaj na putu Urije-Šuća.

Od noći sa četvrtka na petak, 8. na 9. mart, zbog izlivanja Sane u Blagaju, u prekidu je saobraćaj na lokalnim putevima Blagaj-Radomirovac i Blagaj-Vitasovci.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Novi Grad-Karan od 9. marta.

Danas od 17.00 časova u prekidu je saobraćaj na putu Blagaj- Dvorna.

Ugorženi su putevi pored stočne pijace u Novom Gradu, u Dolini Japre u Suhači i u Jagodnjaku na pravcu prema Kršljama gdje je voda izašla na put, ali saobraćaj još nije obustavljen.

Građanima je preporučeno da se za pomoć obrate na besplatni broj Centra za obavještavanje 121 ili 052 753 994 ukoliko su ugroženi stanovnici, objekti ili saobraćajnice.

Image may contain: sky, bridge, outdoor and water

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…