All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 05 februar 2018 19:31

Novi Grad ponovo potresa afera falsifikovanja diploma!

U okviru akcije "Falsifikat" koju sprovodi policija iz ove opštine, prijava je podnesena protiv Ane Gvozden, za koju se osnovano sumnja da je za novčanu nadoknadu, učestvovala u izradi i distribuciji falsifikovanih diploma. Gvozdenova je, ovim poslom zaradila značajnu sumu novca.
 
Lažna diploma - Foto: RTRS
 

 Ana Gvozden tereti se da je 2017. godine licu iz Bosanske Krupe, za iznos od četiri hiljade evra uručila dva falsifikovana uvjerenja.

"Јedno uvjerenje je o stečenom visokom obrazovanju na ime jednog lica, a drugo uvjerenje je o statusu vanrednog studenta na ekonomskom fakultetu u Banjaluci, na ime drugog lica. Ta lica su imala namjeru da ta uvjerenja upotrebe", rekla je portparol PU Prijedor Zvjezdana Alendarević.

Šezdesetdevetogodišnja Ana Gvozden iz Novog Grada, višestruka je povratnica u izvršenju ovog krivičnog djela.

Protiv pomenute osobe, od 2015. godine do danas, PU Prijedor podnijela je tri krivične prijave za falsifikovanje dokumenata.

 

Policijska istraga pokazala je i da je ona na taj način nelegalno zaradila preko 16 hiljada maraka. Podsjećamo, o ovom slučaju RTRS je izvještavala još u oktobru 2016. godine. Tada je utvrđeno da je, uz Aninu pomoć, više osoba "do zvanja došlo bez znanja". Međutim, vjerodostojnost njihovih diploma, padala je u vodu već na prvim "ozbiljnijim" provjerama. Јedan od vlasnika lažne diplome, uz uslov da mu se zaštiti identitet, tada je pristao da govori za našu televiziju.

 

 Najnoviji izvještaj protiv Ane Gvozden podnesen je nadležnom tužilaštvu. Na akciju "Falsifikat" još nije stavljena tačka, jer se pojavljuju novi slučajevi krivotvorenja dokumenata. Od početka akcije, novljanska policija nadležnom tužilaštvu je podnijela sedam izvještaja, protiv devet lica, za sedam počinjenih krivičnih djela.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…