All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

-1°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 76%

Wind: 11.27 km/h

  • 22 Jan 2018

    Cloudy -1°C -5°C

  • 23 Jan 2018

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

Partner Viber stickers

sreda, 10 januar 2018 12:03

PROŠLE GODINE VIŠE OD 400 ŽALBI POTROŠAČA

Udruženje za zaštitu potrošača "Don" u prošloj godini je primilo više od 400 žalbi potrošača iz prijedorske regije, a najveći broj odnosio se na račune za struju, vodu, grijanje i komunalne usluge, rekao je  koordinator za rad sa potrošačima u ovom udruženju Zoran Petoš.Petoš je rekao i da od 2008. godine, kada se ovo udruženje počelo baviti zaštitom prava potrošača, raste broj građana koji se javljaju jer smatraju da su im ugrožena prava. 

On je naglasio da postojeći Zakon o zaštiti potrošača Republike Srpske dobro reguliše prava potrošača zbog čega je važno da se upoznaju o njegovim odredbama. 

Petoš je rekao da Udruženje "Don" realizuje projekat "Informisanje i savjetovanje potrošača prijedorske regije" u okviru kojeg se organizuju predavanja, info-štandovi i radio emisije. 

"Pomažemo pojašnjavanjem prava koja imaju potrošači prema Zakonu o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj. Veoma je bitno da potrošači znaju svoja prava, ali i obaveze", kaže Petoš. 

On je pojasnio da potrošač, ukoliko smatra da su mu prava ugrožena, prvo podnosi pisani prigovor trgovcu ili davaocu usluga, drugi korak je rješavanje prigovora posredstvom udruženja za zaštitu potrošača, sljedeće je rješavanje prigovora posredstvom nadležne inspekcijske službe i na kraju sudski postupak. 

Petoš je naglasio da su grad Prijedor i opština Novi Grad jedine lokalne zajednice u kojima rade savjetodavna tijela, sačinjena od predstavnika lokalne uprave, preduzeća i udruženja potrošača, i cijene komunalnih usluga ne mogu biti promijenjene mimo tih tijela. 

On je rekao da u Prijedoru pri lokalnim preduzećima postoje i komisije za rješavanje reklamacija potrošača, a u planu je da ta praksa ove godine zaživi i u Novom Gradu. 

Udruženje "Don" je jedno od sedam udruženja za zaštitu potrošača u Republici Srpskoj koje u radu ima podršku Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…