All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 08 januar 2018 18:32

Povodom Dana Republike održana akademija

 Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas da je Republike Srpska stabilna i dostojanstvena i da o ključnim pitanjima odluke treba da donose građani Srpske i njihovi politički predstavnici.

 Drljača je na svečanoj akademiji, održanoj povodom 9. januara Dana Republike, rekao da treba uvažiti svaki dobronamjeran savjet i pomoć, ali da se ne smije popustiti pristiscima.

"Svi mi koji živimo u Republici Srpskoj nismo, nećemo i ne smijemo zaboraviti heroje koji su stvarali našu Republiku. Najteže je bilo u ratu, ali nije bilo lako ni nakon rata, jer je trebalo obanavljati uništeno. Republika Srpska je prošla faze kada su međunarodni faktori nametali zakone i odluke", rekao je on.

Prema njegovim riječima, za sva pitanja presudna je i konačna odluka građana i njihovih političkih predstavnika koji moraju biti jedinstveni kada su u pitanju ključna pitanja za Srpsku.

"Republika Srpska je prošla trnovit put, ali je postala i ostala garant opstanka srpskog naroda", poručio je on.

Predsjednik Skupštine opštine Novi Grad Mirko Zgonjanin danas je rekao da je stvaranje Republike Srpske presudan trenutak u istoriji srpskog naroda na ovim prostorima.

"Ostvarena je volja naroda koja je međunarodno priznata Dejtonskim mirovnim sporazumom", istakao je Zgonjanin.

Komandant Novogradske brigade Ranko Dabić podsjetio je na istorijski kontekst i političke prilike u kojima je počelo stavarnje Republike Srpske.

"Dva ključna momenta u burnim danima devedesetih, nakon prvih višestranačkih izbora i jačanja nacionalistističkih težnji hrvatskog i bošnjačkog naroda, bile su odluke o proglašenju Republike i stvaranju Vojske Republike Srpske", naveo je on.

On je podsjetio da je 29. juna formirana Novogradska brigada koja je nakon časnih akcija na više ratišta, u septembru 1995. godine uspješno sačuvala dio zapadnih granica Srpske.

Obilježavanje Dana Republike u Novom Gradu jutros je počelo polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske i obilaskom spomen-sobe.

U proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 348 boraca iz ove opštine, a njih više od hiljadu je ranjeno.

Image may contain: one or more people and indoor

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…