All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 21 novembar 2017 08:16

RASVIJETLJENOST KRIVIČNIH DJELA 94,9 ODSTO

Komandir Policijske stanice Novi Grad Dragan Trivanović izjavio je da je na području koje pokriva ova stanica rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu za deset mjeseci ove godine 86,1 odsto, a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 94,9 odsto.
Trivanović je rekao  da je od početka godine procenat rasvijetljenosti krivičnih djela povećan za 24 odsto, te da je broj krivična djela protiv imovine smanjen za 14 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

"Nije bilo krivičnih djela sa elementima organizovanosti, krivičnih djela počinjenih iz mržnje kao ni krivičnih djela, koja bi mogla uznemiriti javnost", naveo je Trivanović. 

On je rekao da je od početka godine sprovedeno više operativnih akcija, među kojima je i akcija kodnog naziva "Ugovor" u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, a odnosi se na dokumentovanje nezakonitosti prilikom registrovanja i prepisa motornih vozila. 

"U sklopu akcije kodnog naziva `Plantaža` pronađeno je sedam stabljika indijske konoplje, a tokom akcije `Tabako` oduzeto je 11,5 kilograma duvana", naveo je Trivanović. 

Prema njegovim riječima, ove godine zbog snakcionisanja i pojačanog prisustva policijksih službenika, za 50 odsto smanjen je broj prekršaja vezanih za tuče i fizičke napade. 

Trivanović je naveo da je tokom deset mjeseci ove godine, zbog prekršaja u saobraćaju, izrečeno kazni u iznosu od 388.387 KM, iz saobraćaja je isključeno 138 vozila - zbog tehničke neispravnosti 77, zbog neispravne registracije 47 i zbog ostalih razloga 14. 

Iz saobraćaja je isključeno i 319 vozača, od kojih 283 zbog vožnje pod uticajem alkohola. 

Trivanović ocjenjuje da je stanje bezbjednosti na području opštine Novi Grad na osnovu svih parametara dobro. 

Policijska stanica Novi Grad krsnu slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Sabor Svetog arhangela Mihaila obilježila je u subotu, 18. novembra polaganjem vijenaca kod spomen-ploče dvojici policajaca poginulih tokom proteklog rata, nakon čega je održan slavski obred. 

Dan ranije u Novom Gradu održan je turnir u malom fudbalu, na kojem je učestvovalo 10 ekipa iz organizacionih jedinica Policijske uprave /PU/Prijedor. 

Pobjednik turnira bila je ekipa Jedinice za podršku PU Prijedor, drugo mjesto osvojila je ekipa Policijske stanice Prijedor jedan, a treće Policijska stanica Novi Grad. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…