All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 08 novembar 2017 19:40

Predstavljen program proizvodnje krastvaca za 2018. godinu

Predstavnici njemačke firme "Kine" danas su u Novom Gradu predstavili program proizvodnje kornišona i u plastenicima koju planiraju da organizuju iduće godine.
 
Novi Grad - Uzgoj krastavaca kornišona - Foto: SRNA

Proizvodnja u plastenicima biće organizovana ukoliko se prijavi dovoljan broj kooperanata, odnosno ako bude prijavljeno minimalno 10 hektara. Proizvođači koji budu imali proizvodnju u plastenicima za kilogram prve klase krastavaca isporučenih do 20. juna imati 1,30 KM i 0,15 KM bonusa ukoliko je riječ o površini od hiljadu metara kvadratnih. Za manje površine cijena će biti 1,20 KM uz 0,15 KM bonusa.

Stručni saradnik za uzgoj i nabavku sirovina, Klemens Švarc, je naglasio da su ove godine godine kooperanti njemačke firme bili uspješni u proizvodnji krastavaca na otvorenom - prosječan prinos bio je 70 tona po hektaru, a više od 50 odsto roda bilo je prve klase.

Upravnik firme "Kine" u BiH, Boško Čoprka, istakao je da su kooperanti ove godine na 170 dunuma na otvorenom proizveli više od 1.200 tona krastavaca.

Šef opštinskog Odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović rekla je da opština podstiče ovaj vid proizvodnje sa 20 odsto za isporučenu količinu krastavaca.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…