All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 08 novembar 2017 19:13

Drljača: Komisija se nije izjasnila o GP u Novom Gradu

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas  da na posljednjoj sjednici Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora između BiH i Hrvatske o graničnim prelazima nije bilo konačnog rješenja za granični prelaz u ovom gradu.
 
Miroslav Drljača - Foto: SRNA
Miroslav DrljačaFoto: SRNA

"Sjednica Mješovite komisije održana je juče u Zagrebu, a biće nastavljena 4. decembra kada očekujemo izjašnjavanje o ovom pitanju. Nadamo se pozitivnom rješenju za granični prelaz u Novom Gradu, jer ima dovoljno elemenata koji idu u prilog tome", rekao je Drljača.

On kaže da je komisija, osim o ovom, raspravljala o još dva prelaza između BiH I Hrvatske.

"Kada je u pitanju granični prelaz u Novom Gradu, konstatovano je šta su opština Novi Grad i Republika Srpska uradili u vezi sa prekategorizacijom ovog prelaza, a to se odnosi na kvalitet mosta na rijeci Uni, odnosno njegovu nosivost", rekao je Drljača.

On je naveo da su hrvatski članovi Komisije postavili proceduralna pitanja - da li se preduzeće "Hrvatske ceste" slaže sa nalazom ispitivanja nosivosti mosta i kakav je kvalitet puteva od graničnog prelaza prema Glini i Petrinji, odnosno da li kvalitetom zadovoljavaju za saobraćaj terenih vozila.

"Smatramo da nismo konkurencija, odnosno da otvaranje graničnog prelaza u Novom Gradu za tereni saobraćaj neće drugima pričiniti štetu, već će rasteretiti saobraćaj na drugim prelazima", rekao je Drljača.

Na graničnim prelazu u Novom Gradu od ulaska Hrvatske u EU, 2013. godine odvija se samo putnički saobraćaj.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…