All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 08 novembar 2017 18:57

OBILJEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE

U Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni, jutros su položeni vijenci i prislužene svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima, povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.
Sekretar Boračke organizacije Krupa na Uni Rade Milešević rekao je  da je u redovima 11. Krupske lake pješadijske brigade bilo 2.890 boraca. 

"U proteklom ratu poginulo je 310, a ranjeno 938 pripadnika brigade koja je dva puta odlikovana Ordenom Nemanjića", rekao je Milešević. 

On je podsjetio da su u mjesnim zajednicama u ovoj opštini podignuta spomen-obilježja poginulim borcima, kao i centralno spomen-obilježje u Donjem Duboviku gdje je i spomen-soba. 

Prema njegovim riječima, za pet poginulih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske postavljena je spomen-ploča u Policijskoj stanici Krupa na Uni. 

Milešević kaže da Boračka organizacije redovno organizuje posjete porodicama poginulih boraca od kojih neke žive na teritoriji Federacije BiH. 

On kaže da se programske aktivnosti Boračke organizacije realizuju uz podršku Opštine Krupa na Uni.

Image may contain: plant, flower and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…