All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

-1°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 86%

Wind: 17.70 km/h

  • 18 Dec 2017

    Snow Showers 1°C -2°C

  • 19 Dec 2017

    Cloudy -1°C -3°C

četvrtak, 05 oktobar 2017 00:00

Za 44 korisnika donacija UNHCR-a

U Novom Gradu je uručena pomoć UNHCR-a od 247.500 KM za 44 korisnika - povratnika i raseljenih lica.
Oni su, zavisno od iskazanih potreba, dobili poljoprivredne mašine, stoku, zanatske mašine i alate.

Rukovodilac operacije UNHCR-a u BiH Olivije Muke je naglasio da se ova agencija UN zalaže da donatorska zajednica pomogne onim opštinama u BiH koje prioritete određuju prema potrebama.

Portparol kancelarije UNHCR-a za BiH Dorijan Klasnić rekao je da je program koji se realizuje u šest opština u BiH usmjeren na jačanje kapaciteta opština.

"Cilj je da se putem timskog rada, posebno na terenu, uvide potrebe izbjeglih i raseljenih, pa da se na osnovu toga urade akcioni planovi i projekti, a da se za ono za šta nema novca u opštinskim budžetima traže donacije", rekao je on.

Klasnić kaže da je UNHCR u ovaj projekat uložio 2,5 miliona KM u Doboj, Kotor Varoš, Novi Grad, Bihać, Čapljinu i Lukavac.

"Vjerujem da smo uspjeli i da će povratnici i raseljena lica poboljšati kvalitet života i integrisati se u lokalne zajednice", naveo je Klasnić.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da je projekat značajan jer je obuhvatio raseljene i povratnike koji ni 25 godina nakon rata nisu ekonomski ojačani.

"Projekat je definisan na osnovu potreba korisnika koji su dobili alate i mašine koji će im pomoći da svojoj porodici obezbijede egzistenciju", naglasio je Drljača.

Azema Avdušinović, projekt menadžer u organizaciji Hilfsverk Austrija, partnera u projektu, rekla je da je radna grupa obavila razgovor sa svakim korisnikom.

"Terenskim radom je za svakog korisnika utvrđeno koje radne sposobnosti i resurese ima i kako će se korištenje donacija uklopiti u strateške planove razvoja opštine", navela je ona.

 

Image may contain: 1 person, outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…