All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
četvrtak, 05 oktobar 2017 00:00

Za 44 korisnika donacija UNHCR-a

U Novom Gradu je uručena pomoć UNHCR-a od 247.500 KM za 44 korisnika - povratnika i raseljenih lica.
Oni su, zavisno od iskazanih potreba, dobili poljoprivredne mašine, stoku, zanatske mašine i alate.

Rukovodilac operacije UNHCR-a u BiH Olivije Muke je naglasio da se ova agencija UN zalaže da donatorska zajednica pomogne onim opštinama u BiH koje prioritete određuju prema potrebama.

Portparol kancelarije UNHCR-a za BiH Dorijan Klasnić rekao je da je program koji se realizuje u šest opština u BiH usmjeren na jačanje kapaciteta opština.

"Cilj je da se putem timskog rada, posebno na terenu, uvide potrebe izbjeglih i raseljenih, pa da se na osnovu toga urade akcioni planovi i projekti, a da se za ono za šta nema novca u opštinskim budžetima traže donacije", rekao je on.

Klasnić kaže da je UNHCR u ovaj projekat uložio 2,5 miliona KM u Doboj, Kotor Varoš, Novi Grad, Bihać, Čapljinu i Lukavac.

"Vjerujem da smo uspjeli i da će povratnici i raseljena lica poboljšati kvalitet života i integrisati se u lokalne zajednice", naveo je Klasnić.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da je projekat značajan jer je obuhvatio raseljene i povratnike koji ni 25 godina nakon rata nisu ekonomski ojačani.

"Projekat je definisan na osnovu potreba korisnika koji su dobili alate i mašine koji će im pomoći da svojoj porodici obezbijede egzistenciju", naglasio je Drljača.

Azema Avdušinović, projekt menadžer u organizaciji Hilfsverk Austrija, partnera u projektu, rekla je da je radna grupa obavila razgovor sa svakim korisnikom.

"Terenskim radom je za svakog korisnika utvrđeno koje radne sposobnosti i resurese ima i kako će se korištenje donacija uklopiti u strateške planove razvoja opštine", navela je ona.

 

Image may contain: 1 person, outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…