All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

3°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 95%

Wind: 11.27 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 8°C 3°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 7°C 3°C

četvrtak, 07 septembar 2017 00:00

ODRŽANO PREDAVANJE "SAOBRAĆAJ I MI"

 Službenici Policijske stanice Novi Grad danas su u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Gradu održali predavanje "Saobraćaj i mi" za učenike od prvog do petog razreda.
Komandir Policijske stanice Dragan Trivanović rekao je da je predavanje dio kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Zaštitimo djecu u saobraćaju". 

"Osim toga, od početka nove školske godine pojačano je prisustvo službenika policije na frekventnim raskrsnicama, a posebno se prati brzina kretanja vozila u blizini škola", rekao je Trivanović. 

On je naveo da policija kontroliše i vozila koja organizovano prevoze učenike u školu. 

Službenik za odnose sa javnošću u kabinetu načelnika opštine Vanja Vujanović rekao je da preventivne akcije za sve učesnike u saobraćaju imaju veliki značaj. 

"Svakako moramo biti svjesni da je bezbjednost djece u saobraćaju u rukama odraslih i zato apelujemo da svi vozači voze pažljivo i da poštuju saobraćajne propise", rekla je Vujanovićeva. 

Ona je navela da opština redovno održava horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, kao i putne pravce, a da je u planu sanacija svjetlosne saobraćajne signalizacije. 

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Miranda Baltić smatra da su edukacije o bezbjednom učešću u saobraćaju korisne za učenike. 

"U našoj školi tradicionalno se na početku nove školske godine organizuju edukacije učenika i smatramo da su veoma korisne", rekla je Baltićeva. 

Sekretar Auto-moto društva "Una" Slobodan Ličina rekao je da je na putnim pravcima u ovoj opštini postavljeno šest bilborda koji podsjećaju vozače na početak nove školske godine, a tokom ovog mjeseca organizuju se predavanja. 

"Ciljna grupa naših aktivnosti ovog mjeseca su djeca, roditelji, nastavnici i vozači", dodao je Ličina.

Prema njegovim riječima, Auto-moto savez je za svaku ciljnu grupu pripremio edukativni materijal koji se dijeli nakon predavanja.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…