All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 06 septembar 2017 00:00

Očekuje se otvaranje GP za teretni saobraćaj

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača očekuje da će rezultat ispitivanja tehničkih karakteristika mosta na rijeci Uni i svih drugih preduzetih aktivnosti biti otvaranje graničnog prelaza u Novom Gradu za teretni saobraćaj tokom ovog mjeseca, što bi bilo veoma značajno za privrednike ove opštine.
 
Miroslav Drljača - Foto: SRNA
 

Drljača je izjavio  da je granični prelaz pitanje kojim se proteklih mjeseci svakodnevno bavio njegov kabinet.

- Riješene su sve nedoumice koje se odnose na tehničke uslove za korištenje prelaza. Ispitivanjima smo došli do rezultata da granični prelaz nema tehničkih nedostataka koji bi onemogućavali njegovo korištenje - rekao je Drljača.

On kaže da su proteklog mjeseca obavljeni razgovori sa svim zainteresovanim za otvaranje graničnog prelaza, kao i sa političkim subjektima koji bi mogli pomoći.

- Prelaz je veoma važan za opštinu Novi Grad i privrednike ove opštine. Intenzivirali smo aktivnosti kako bismo otvaranjem prelaza pomogli našim privrednicima - kaže Drljača.

On je izrazio nadu da neće biti uzaludno sve što je urađeno o tom pitanju.

Predstavnici Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske obavili su krajem juna ispitivanje stepena nosivosti mosta na rijeci Uni, što je bio uslov da bi bilo razmatrano pitanje ponovnog otvaranja graničnog prelaza za teretni saobraćaj.

Na graničnom prelazu u Novom Gradu od 1. jula 2013. godine, od ulaska Hrvatske u EU, obavlja se samo putnički saobraćaj.

Predstavnici Savjeta ministara i Vlade Hrvatske potpisali su u junu 2013. godine Ugovor o graničnim prelazima i Sporazum o pograničnom prometu između BiH i Hrvatske.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…