All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 01 septembar 2017 00:00

Počela nastava u novoj školskoj godini

Nastava u četiri osnovne i dvije srednje škole u Novom Gradu, koju pohađa ukupno 2.463 učenika, jutros je počela prema planu i programu, a sve škole spremno su dočekale početak nove školske godine, rečeno je u opštinskom Odjeljenju za društvene djelatnosti.
Načelnik odjeljenja Borivoj Japundža kaže da nastavu u osnovnim školama pohađa 1.620, a u srednjim 843 učenika. 

"Od ukupnog broja učenika u prvim razredima osnovnih škola je 155 učenika, a u srednjim 206", rekao je Japundža. 

On je reakao da će opština sufinansirati prevoz učenika za socijalno ugrožene kategorije, korisnike socijalnih davanja, višečlane porodice i djecu i omladinu sa posebnim potrebama. 

Korisnici zahtjeve predaju od danas do 15. septembra. 

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Miranda Baltić kaže da će u ovoj školi nastavu pohađati 662 učenika ili 30 manje nego prošle školske godine, od kojih su 52 prvačića i da će se nastava realizovati u 39 odjeljenja što je jedno odjeljenje manje. 

Direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Marina Ovuka kaže da je u ovoj školi u odnosu na prošlu godinu manje pet odjeljenja, te da nastavu pohađaju 604 učenika od kojih je 60 učenika prvog razreda. 

U Osnovnoj školi "Dragan Vujanović" Svodna ove godine nastavu će pohađati 234 učenika u 17 odjeljenja, a direktor škole Miodrag Zorić kaže da nije bilo značajne promjene broja učenika jer je prošle godine bilo njih 233. 

Zorić kaže da se u ovoj školi prvi put realizuje program produženog boravka s obzirom na to da je više od 60 učenika-putnika. 

U Osnovnoj školi "Branko Ćopić" Donji Agići ove školske godine ima osam učenika manje nego prošle školske godine, a prema riječima direktora Milenka Tomića od 120 učenika deset je prvačića, a nastava će se realizovati u 13 odjeljenja. 

U Gimnaziji "Petar Kočić" ima 240 učenika ili 20 manje u odnosu na prošlu godinu. 

Direktor škole Zoran Marić kaže da je u prvi razred upisano 40 učenika u dva odjeljenja opšteg smjera. 

Direktor Srednjoškolskog centra "Šuro Radmanović" Gordana Vujanović rekla je da će nastavu u novoj školskoj godini pohađati 613 učenika ili 29 više nego prošle školske godine. 

"Imamo 166 učenika prvog razreda, a ove godine nova zanimanja u školi su agroturistički tehničar, pekar, cvjećar i vrtlar. Nastava će se realizovati u 25 odjeljenja" izjavila je ona. 

Opština Novi Grad obezbijedila je udžbenike za 15 učenika iz socijalno ugroženih porodica, uglavnom porodica samohranih roditelja i nacionalnih manjina. U Republici Srpskoj danas počinje nova školska godina u 93 srednje i 187 osnovnih škola koje će pohađati 92.000, odnosno 42.000 đaka. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…