All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 01 septembar 2017 00:00

ZAVRŠEN TAKMIČARSKI DIO FESTIVALA POZORIŠNOG STVARALAŠTVA

 Na kraju takmičarskog dijela Petog festivala pozorišnog stavaralaštva "Novogradska scena", pozorište "Daske" iz Laktaša izvelo je predstavu "Dva puta dva je pet", reditelja Jovane Mirković.

"Ovo je priča o mladim ljudima koji su spletom nesrećnih okolnosti dovedeni na ivicu egzistencije tako da žive ispod jedne pozorišne scene u Beogradu na Kalemegdanu, prepušteni sami sebi bez roditeljskog i bilo kog drugog nadzora", rekao je član tog pozorišta Ognjen Todorović. 

Todorović je dodao da su predstavom, koja je izvedena sinoć u Novom Gradu, željeli da ukažu na ovu pojavu koja se može vidjeti u svim gradovima. 

"Željeli smo da poručimo da svako dijete treba da ima porodicu i uslove za normalan život kako bi poraslo u kvalitetnog čovjeka", istakao je Todorović. 

U takmičarskom dijelu Festivala ove godine bilo je šest predstava pozorišta iz Banjaluke, Kotor Varoša, Laktaša, Kostajnice, Prnjavora i Mostara. 

Večeras na zatvaranju Festivala biće proglašeni pobjednici. 

Festival pozorišnog stavaralaštva, koji je počeo 24. avgusta, organizuje teatar "Scena", uz podršku opštine Novi Grad i Kulturno-obrazovnog centra. 

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing, shoes and indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…