All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
utorak, 25 jul 2017 00:00

U Novom Gradu počeo košarkaški kamp

U Novom Gradu danas je otvoren kamp Košarkaškog kluba "Sloboda 73" u čiji rad je uključeno 120 mališana među kojima su i djeca sa posebnim potrebama.
Otvarajući kamp, načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača istakao je da se on održava treći put, a da je poseban, jer je posvećen najmlađima koji će u radu imati ozbiljnu stručnu pomoć.

"Danas počinje još jedna u nizu manifestacija koje su u našem gradu organizovane povodom Petrovdana - Dana opštine. Proteklih dana završen je i turnir u uličnom basketu što znači da se košarka na velika vrata vraća u Novi Grad", rekao je Drljača.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja "Iskra" Svjetlana Knežević rekla je da djeci sa posebnim potrebama, ali i onima koji rade sa njima, mnogo znači učešće na ovogodišnjem košarkaškom kampu.

"Značajna je svaka aktivnost koja će našoj djeci izmamiti osmijeh na lice", rekla je ona.

Kneževićeva je navela da djeca sa posebnim potrebama prvi put imaju priliku da rade uz podršku profesionalnih trenera, što je značajno zbog činjenice da je udruženje jedna od 29 sportskih sekcija Sportskog saveza "Menerali".

Predsjednik Košarkaškog kluba "Sloboda 73" Dejan Kukavica rekao je da je kao što je bilo i planirano, košarkaški kamp okupio više od 120 mališana iz Novog Grada, Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Kotor Varoša, Bosanske Krupe i Velike Kladuše.

On je naveo da je glavni trener i koordinator Dragan Višnjevac, te da osim njega učestvuju Zoran Petrović iz Kraljeva i Nenad Ćuk, trener u timu selektora reprezentacije BiH, kao i treneri novogradskog košarkaškog kluba.

"Posebno smo ponosni što je promoter kampa reprezentativac BiH Saša Vasiljević", dodao je Kukavica.

Višnjevac je rekao da mnogo znači za košarku uključivanje djece sa posebnim potrebama koja će imati stručnu podršku u radu.

On je rekao da je planirano da iduće godine u okviru kampa bude organizovan seminar za trenere.

Osim treninga, učesnici kampa ove godine u popodnevnim časovima imaju i takmičarski dio.

Košarkaški kamp traje do subote, 29. jula.

Image may contain: 1 person, playing a sport and basketball court

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…