All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 19 jul 2017 00:00

OD POČETKA GODINE RASVIJETLJENO 84,62 ODSTO KRIVIČNIH DJELA

Od početka godine na području koje operativno pokriva Policijska stanica Novi Grad ukupna rasvijetljenost počinjenih krivičnih djela iznosi 84,62 odsto, a rasvijetljenost krivičnih djela koja su počinili nepoznati počinioci 76,47 odsto, rekao je  komandir Policijske stanice Dragan Trivanović.
"Najzastupljenija su krivična djela krađe - 11 slučajeva, te devet slučajeva teških krađa. Počinjeno je i jedno razbojništvo i tri krivična djela oštećenja tuđe imovine", rekao je Trivanović. 

Prema njegovim riječima, izvršenjem ovih krivičnih djela pričinjena je materijalna šteta u iznosu 35.000 KM. 

Policijska stanica Novi Grad evidentirala je u pomenutom periodu 24 krivična djela protiv imovine. 

Trivanović je pozvao građane da,ukoliko putuju na godišnji odmor, preduzmu mjere kako bi zaštitili svoju imovinu.

S obzirom da je nastupila sezona godišnjih odmora tokom koje većina građana ne boravi u svojim domovima, povećana je mogućnost da se lična imovina, objekti kuća i stanova, nađu na meti izvršilaca krivičnih djela. Zato  apelujem  da građani, ukoliko odlaze na godišnji odmor i duže vrijeme ne borave u svojim kućama i stanovima,  o tome obavjeste komšije, rodbinu ili prijatelje, koji bi oni obilazali njihove domove i pripazili da im imovina ne bude predmet krivičnog djela" poručio je Trivanović

On je preporučio  da građani, za vrijeme odsustva, u stambenim objektima u kojima ne boravite, ne ostavljaju novac, nakit i druge vrijednosti, već ih ponesu sa sobom ili ih povjere nekome na čuvanje. Ključeve od stanova i kuća da ne ostavljaju na mjestima ispred objekata, kao što su mjesta ispod otirača, saksija, u obući i slično,gdje većina građana uobičajeno ostavlja ključeve, i na kojima je izvršiocima lako da ih pronađu.

"Posebno apelujem da građani da ne ostavljaju poruke na društevenim mrežama i drugim javnim mjestima o svom odsustvu i trenunim lokacijama na kojima se nalaze"naglasio je on.

 Bitno je da građani budu aktivni subjekti u sistemu zaštite imovine, jer bezbjednost ne zavisi samo od policije, već i od savjesnog i odgovonog ponašanja svih pojednaca, koji učestvuju u životu zajednice.

" U slučaju uočavanja neuobičajenih dešavanja, kretanja nepoznatih lica, posebno oko objekata čiji su vlasnici odsutni ,da pozovu dežurni telefon u Policijskoj stancici Novi Gradna broj -122, kako bi se efikasnim djelovanjem policijskih službenika na vrijeme spriječilo izvršenje krivičnog djela "kaže Trivanović

 Tokom turističke sezone PS Novi Grad će pojačati prisustvo policijskih službenika na terenu, intezviraće se saradnja sa lokalnom zajednicom,  a  građani se pozivaju na aktivno učešće, pružanjem bezbjednosno interesantnih i korisnih informacija, u cilju očuvanja stabilnog stanja bezbjedosti i jačanja međusobnog povjerenja između  građana i policije.

 

 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…