All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
sreda, 12 jul 2017 00:00

Povodom Dana opštine održana svečana akademija

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas da je, uprkos teškim ekonomskim okolnostima, u ovoj opštini vidljiv napredak.
Drljača je na svečanoj akademiji organizovanoj povodom Dana i krsne slave opštine rekao da su prioritet u radu infrastruktura i privreda.

"Kada je riječ o razvijanju infrastrukture, u toku je 17 projekata koji su sastavni dio Strategije razvoja opštine Novi Grad. S druge strane, intenzivno radimo na tome da dovedemo nove investitore, povećamo broj radnih mjesta i tako spriječimo odlazak mladih u inostranstvo", dodao je on.

Drljača kaže da je od početka godine lokalna uprava intenzivno radila na ispunjavanju uslova za prekategorizaciju graničnog prelaza sa Hrvatskom.

"Završeno je ispitivanje stepena nosivosti mosta na rijeci Uni na graničnom prelazu, dobili smo eleborat koji potvrđuje da u tehničkom pogledu most zadovoljava i da su moguća opterećenja u veličini projektovanih", kaže on.

Predsjednik Skupštine opštine Novi Grad Mirko Zgonjanin naveo je da je lokalni parlament u novom sazivu održao devet redovnih, jednu posebnu i jednu svečanu sjednicu.

On je rekao da je od početka godine usvojeno je 59 odluka, 22 informacije i 17 izvještaja, prošle godine pravovremeno je usvojen budžet i drugi dokumenti neophodni za normalno funkcionisanje opštine.

Drljača i Zgonjanin danas su uručili priznanja zaslužnim građanima, preduzećima i organizacijama.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu Zlatan Klokić rekao je da je Vlada u opštinu Novi Grad uložila 9,5 miliona KM iz ekonomsko-socijalne komponente Razvojnog programa Srpske.

"Vlada Srpske i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju će nastojati da u narednom periodu nastave pozitivan trend unapređenja poslovnog okruženja u Novom Gradu kroz aktivnosti na privlačenju investitora i realizaciji projekata od značaja za opštinu", rekao je Klokić.

On je čestitao rukovodstvu Novog Grada dan opštine, te im poželio srećan i uspješan rad u narednom periodu.
Svečanoj akademiji prisustvovali su i načelnici susjednih opština, predstavnici republičkih i opštinskih institucija i lokalnih preduzeća. 
U prigodnom programu tokom svečane akademije premijerno je prikazan promotivni spot "Spojile se dvije rijeke", tekst i muziku uradio je Bojan Đurić, a pjesmu izvodi ženska pjevačka grupa Kulturno-umjetničkog društva "Una". 
Obilježavanje Dana i krsne slave opštine počelo je jutros liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

Nakon liturgije, delegacije su položile vijence i prislužile svijeće kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a zatim je upriličena posjeta spomen-sobi.

Prije akademije održana je svečana sjednica Skupštine opštine Novi Grad.

Image may contain: 4 people, indoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…