All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 10 jul 2017 00:00

Danas počinje vanredna deratizacija

 U Novom Gradu danas počinje vanredna deratizacija kao preventivna mjera zbog pojave mišje groznice i epidemije ove bolesti u susjednoj opštini Kostajnica.
"Osim toga, iz opštinskog Odjeljenja za poljoprivredu imamo informaciju da su poljoprivrednici prijavili povećanu štetu od glodara na usjevima", rekao je zdravstveni inspektor Nenad Drljača. 

On je naveo da će dvodnevnom vanrednom deratizacijom biti obuhvaćene obale rijeka, deponije smeća, kanalizaciona mreža, zelene površine i obavezno poljoprivredna gazdinstva. 

Drljača je napomenuo da se za vršenje deratizacije, koja će biti plaćena iz opštinskog budžeta, mogu prijaviti i drugi subjekti koji imaju problem sa pojavom glodara, a ukoliko bude potrebno mjere će biti sprovođene i u srijedu, 12. jula. 

Direktor Doma zdravlja u Novom Gradu Zoran Rađenović rekao je jutros  da u ovoj opštini do sada nije bilo potvrđenih slučajeva mišje groznice. 

Odluku o vanrednoj deratizaciji, koju vrši preduzeće "Eko-bel", donio je načelnik opštine Novi Grad na preporuku opštinskog zdravstvenog inspektora.

 Резултат слика за deratizacija

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…