All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

0°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 90%

Wind: 11.27 km/h

  • 17 Feb 2018

    Mostly Cloudy 2°C -1°C

  • 18 Feb 2018

    Mostly Cloudy 2°C -2°C

Partner Viber stickers

četvrtak, 06 jul 2017 00:00

Jednoglasno podržana kupovina autobuske stanice

Skupština opštine Novi Grad podržala je danas jednoglasno odluku o kupovini nepokretnosti, zemljišta i zgrade autobuske stanice, vlasništvo "Kozaraprevoza".
U postupku licitacije, na drugom ročištu, opština će učestvovati u kupovini 3.922 metara kvadratnih zemljišta i zgrade autobuske stanice, čija je procijenjena vrijednost 905.900 KM. 

Načelnik opštine Miroslav Drljača izjavio je danas da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prilikom posjete ovoj opštini 1. jula rekao da će 50 odsto sredstava biti obezbijeđeno iz kabineta predsjednika. 

Na današnjoj sjednici usvojena je odluka o prihvatanju kreditnog zaduženja opštine prema Vladi Republike Srpske u iznosu od 60.000 KM, a u obrazloženju je navedeno da su sredstva namijenjena za rekonstrukciju dijela puta Blatna- Rašće-Bušević. 

Odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i odluku o kratkoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 200.000 KM. 

Savjetnik načelnika Ranko Dabić rekao je da su ta sredstva namijenjena za pet projekta - energetska efikasnost u dječijem obdaništu "Pčelica Maja", vodovodni sistem "Šklobučari", vodovodni sistem Mala Novska Rujiška, pješačka staza u Ulici Petra Kočića i projekat "E-opština". 

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost ovih projekata je 700.000 KM, učešće opštine je 200.000 KM, a ostatak finansiraju međunarodne organizacije. 

Skupština opštine danas je prihvatila i mišljenje o potrebi izgradnje dalekovoda Roga-Rudice što je bilo neophodno da bi za izvođenje radova Vlada Republike Srpske dala saglasnost za opšti ineteres

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…