All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 10 jun 2017 00:00

PROŠLE GODINE ZAPOSLENO 25 DJECE POGINULIH BORACA

U Novom Gradu lani je zaposleno 25 djece poginulih boraca, od kojih je njih sedmoro zaposlenje našlo posredstvom projekata Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, rečeno je  na sjednici Skupštine lokalne organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.
Potpredsjednik Organizacije Igor Jelenić rekao je da porodice poginulih boraca ne mogu biti zadovoljne ovim rezultatima, te će ovo pitanje i dalje biti u fokusu rada ove i srodnih organizacija.

On je naveo da je na evidenciji Zavoda za zapošljavanje 84 djece poginulih boraca.

"Kada je riječ o stipendiranju, opština Novi Grad je imala razumijevanja za stipendiranje djece poginulih boraca i do sada nismo imali problema prilikom dodjele stipendija", rekao je Jelenić.

Prema njegovim riječima, prošle godine posthumno je odlikovano 10 boraca iz ove opštine, a prikupljena je potrebna dokumentacija za odlikovanje još 30 boraca.

"Program stambenog zbrinjavanja dodjelom stambenih jedinica porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida završen je dodjelom 52 stana. Stambeno zbrinjavanje dodjelom nepovratnih novčanih sredstava završeno je 2014. godine isplatom 107 korisnika", rekao je Jelenić.

On je naveo da je za pomoć u stambenom zbrinjavanju iz opštinskog budžeta 2014. godine isplaćena pomoć za 11 porodica poginulih boraca, a prošle godine za 12 porodica.

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila dodijelila je 11 jednokratnih novčanih pomoći djeci poginulih boraca.

Načelnik opštine Miroslav Drljača istakao je da je saradnja opštine i ove organizacije partnerska.

"Opredjeljenje je da nastavimo partnersku saradnju, a opština će i dalje u skladu sa mogućnostima podržati porodice poginulih boraca", rekao je Drljača.

Grant za opštinsku Organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila prošle godine iznosio je 21.500 KM, a ove godine 22.500 KM.

Prije sjednice Skupštine ove organizacije, položen je vijenac kod centralnog spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a zatim je organizovana posjeta spomen-sobi.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…