All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
subota, 10 jun 2017 00:00

Otvorena izložba slika Maje Dodig

U gradskoj galeriji u Novom Gradu sinoć je otvorena izložba akademskog slikara Maje Dodig koju čini 14 slika u tehnici ulje na platnu.

Dokumentarist galerije Mirjana Drljača rekla je da Dodigova treći put samostalno izlaže u Novom Gradu, ističući da njena djela predstavljaju novo definisanje realizma.

Drljača je istakla da su na slikama prisutni sociološki i antropološki elementi svijeta u ženskom liku, ali je prisutan i balkanski senzibilizam.

"Veliko dekorativno bogatstvo krasi ovu izložbu", naglasila je Drljača.

Dodigova, čija će izložba u Novom Gradu biti postavljena do 23. juna, kaže da se u svojim djelima ne odriče klasičnog pristupa slikarstvu.

"Oslanjam se na datu stvarnost, ali, osim prividnog naturalizma, prisutan je i rimejk pop-arta", kaže Dodigova, koja je završila osnovne postdiplomske studije u Banjaluci u klasi profesora Ranka Lalića, a do sada je imala 12 samostalnih i više kolektivnih izložbi.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Jesenko Trbojević rekao je da je izložba jedna u nizu redovnih aktivnosti ove ustanove.

U Novom Gradu otvorena izložba slika Maje Dodig

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…