All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
ponedeljak, 29 maj 2017 00:00

Predstavljena knjiga Zapisi o ljudima i vremenu

U biblioteci Poljoprivredne zadruge "Agrojapra" u Donjim Agićima, kod Novog Grada, predstavljena je knjiga Milovana Antonića "Zapisi o ljudima i vremenu" objavljena u izdanju Književne zajednice "Vaso Pelagić".

Autorov pedesetogodišnji novinarski rad predstavljen je u nekoliko cjelina, "Hronika jedne opštine", "IMT- jugoslovenski gigant kojeg više nema", "Na krivudavoj stazi tranzicije", "Čovjek i priroda" i "Selo na klackalici između propadanja i razvoja".


Jedan od recenzenata Drago Todić rekao je na sinoćnjoj promociji da je djelo izuzetno važno, jer obuhvata istoriju opštine Novi Grad i zapise o značajnim ličnostima.

On je naveo da je posebno značajan dio koji govori o ruralnom razvoju, za koji, nažalost, u današnje vrijeme nema ni sluha ni sredstava.

Književnik Ranko Pavlović, koji je takođe recenzent djela, naveo je da se autor školovao na staroj vrsti novinarstva, u vrijeme kada nije preovladavao senzacionalizam i nije se zanemarivao običan čovjek koji vrijedno radi i privređuje.

"Značajno je imati ovakvu knjigu koja svjedoči, vrlo vjerno i argumentovano, o onome što se događalo", rekao je Pavlović.

On je istakao da Antonić piše srcem i umom hroniku jedne opštine, sela i ljudi Doline Japre.

"Tri njegove velike ljubavi - novinarstvo, rodno selo i razvoj poljoprivrede kroz zadrugarstvo vide se u ovoj knjizi", naglasio je Pavlović.

Književik Ranko Preradović kaže da je napisana knjiga koja će puno značiti u budućnosti.

Autor je zahvalio za istinsku prijateljsku podršku Todiću, Pavloviću i Preradoviću, kao i direktoru Poljoprivredne zadruge "Agrojapra" Nadi Nešković Railić i opštini Novi Grad za materijalnu podršku.

"Htio sam da napišem kakvi su razvojni interesi i potrebe sela, seljaka i zadrugarstva i kakvo je stanje i problem u ovoj oblasti, da zauzmem kritički stav koji je negativan, ali i pozitivne opservacije u sagledavanju kako se može izaći iz krize sela i zadrugarstva", rekao je Antonić.

Antonić je bio među prvim novinarima koji su skrenuli pažnju da treba voditi računa o prirodi i razvoju seoskog turizma.

Novi Grad: Predstavljena knjiga Zapisi o ljudima i vremenu

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…