All for Joomla All for Webmasters

Jugoton

Jugoton  - emisija evergreen muzike. U emisiji Jugoton slušamo pjesme koje su ...

TOP 5

Top 5 – emisija zabavne muzike. U emisiji Top 5 slušamo hitove zabavne ...

Zabavno veče

Zabavno veče je emisija narodne muzike. U emisiji Zabavno veče slušamo hitove ...

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...
petak, 26 maj 2017 00:00

KRAJEM JUNA ISPITIVANJE MOSTA NA RIJECI UNI

Ispitivanja koja će utvrditi stanje i nosivost mosta na rijeci Uni na graničnom prelazu u Novom Gradu, a koja su uslov za ponovno uspostavljanje teretnog saobraćaja, biće obavljena u drugoj polovini juna, dogovoreno je na sastanku predstavnika opština Novi Grad i Dvor sa predstavnicima relevantnih institucija BiH i Hrvatske.
"Poslije današnjeg sastanka veći sam optimista nego u prethodnom periodu. Dogovorena je zajednička akcija da bi prelaz bio otvoren za teretni saobraćaj", izjavio je nakon sastanka načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača.

On je naveo da je velika dilema kako doći do tog rezultata, jer je u procesu odlučivanja nadležan veliki broj institucija u BiH i Hrvatskoj.

"Definisali smo dva termina, u prvom bi bio obavljen vizuelni pregled, a nakon sedam dana i testiranje", rekao je Drljača.

Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina smatra da je otvaranje graničnog prelaza za teretni saobraćaj u interesu građana s obje strane granice.

"Građani i sa jedne i sa druge strane graničnog prelaza trebalo bi da imaju korist, a na prepreke", naveo je Arbutina.

Predsjednik Privrednog savjeta opštine Novi Grad Savo Stjepanović izrazio je zadovoljstvo što nakon dužeg vremena postoji razumijevanje za ovaj problem.

"Smatramo da će to značiti puno za privrednike prijedorske i banjalučke regije, Unsko-sanskog kantona, ali i za privrednike iz sisačke i karlovačke regije", rekao je Stjepanović.

On je podsjetio da su privrednici ovih regija u proteklom periodu upućivali zajedničke zahtjeve nadležnim institucijama u BiH i Hrvatskoj, da im se otvaranjem graničnog prelaza olakša rad i privređivanje.

Tokom ispitavanja nosivosti mosta, koje će obaviti Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, biće neophodno zatvoriti granični prelaz na tri časa.

Današnjem sastanku su, osim predstavnika opština Novi Grad i Dvor, prisustvovali predstavnici "Hrvatskih cesta", Državne granične policije BiH, Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Policijske stanice i Auto-moto društva Novi Grad.

Granični prelaz u Novom Gradu zatvoren je za teretni saobraćaj od ulaska Hrvatske u EU, 1. jula 2013. godine. 

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…