All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

1°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 90%

Wind: 17.70 km/h

  • 16 Dec 2017

    Cloudy 1°C 0°C

  • 17 Dec 2017

    Mostly Cloudy 1°C -1°C

utorak, 14 mart 2017 00:00

SUTRA POČINJE KAMPANJA O BEZBJEDNOM UČEŠĆU TRAKTORA U SAOBRAĆAJU

Podjelom žutih rotacionih svjetala, svjetloodbojnih prsluka i preventivnih materijala poljoprivrednicima, sutra će u Novom Gradu početi republička preventivna kampanja "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom".
Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske najavljeno je da će tim povodom ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović, generalni sekretar AMS Ranko Babić i načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača razgovarati sa poljoprivrednicima tog kraja o podizanju nivoa bezbjednosti saobraćaja kroz povećanje bezbjednog učešća vozača traktora na javnim putevima.

Nakon podjele svjetala, prsluka i preventivnih materijala, biće održano i predavanje o značaju poštivanja propisa iz bezbjednosti saobraćaja, bezbjednog upravljanja traktorom i prevoza lica i tereta na traktoru i traktorskoj prikolici.

Kampanja će trajati do 10. aprila, a njom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača traktora da bi na javnom putu učestvovali sa tehnički ispravnim traktorom, čistim i ispravnim svjetlosnosignalnim uređajima, koristili žuto rotaciono svjetlo, bezbjedno prevozili lica i teret na traktorskoj prilkolici, te poštivali saobraćajna pravila.

Početak kampanje predviđen je za 12.00 časova u Kulturnom centru u Novom Gradu, najavljeno je iz AMS-a.

Ovu aktivnost zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Agencija za bezbjednost saobraćaja i lokalne zajednice.

Susret sa poljoprivrednicima iz Novog Grada i saobraćajno-obrazovno predavanje organizovali su Auto-moto društvo "Una" i opština Novi Grad. 

Image may contain: 1 person, sky and outdoor

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…