All for Joomla All for Webmasters

Info sport

Emisija u kojoj govorimo o sportskim događajima u našem gradu, državi, regiji i ...

Emisija za selo i poljoprivredu

U emisiji za selo i poljoprivredu  informišemo vas o aktuelnostima vezanim za ...

Jutarnji program

U toku jutarnjeg programa RNG emitujemo različite informativne sadržaje, poput ...

Gramofon

Gramofon – Emisija stare narodne i izvorne muzike. U emisiji Gramofon slušamo ...

Vrtuljak

Vrtuljak je emisija za najmlađe slušaoce. U ovoj emisiji slušamo dječije ...

Vremenska prognoza

Cloudy

0°C

Novi Grad

Cloudy

Humidity: 63%

Wind: 6.44 km/h

  • 19 Feb 2018

    Cloudy 1°C -2°C

  • 20 Feb 2018

    Mostly Cloudy 2°C -3°C

Partner Viber stickers

utorak, 14 mart 2017 00:00

Održana javna rasprava o Strategiji razvoja

U Novom Gradu danas je održana javna rasprava o Strategiji razvoja opštine za period od 2017. do 2026. godine, koja predviđa ukupno 77 projekata vrijednosti 21.690.290 KM.
Na skupu je rečeno da je ovaj dokument sačinjen dobro, ali će se o značaju strateškog planiranja konkretnije moći govoriti nakon što bude poznato koji su od zacrtanih ciljeva ispunjeni.

Koordinator opštinskog razvojnog tima LJiljana Grab rekla je da se u skladu sa definisanim strateškim ciljevima planovi odnose na lokalni ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštitu životne sredine.

"Za plan ekonomskog razvoja definisani su ciljevi - poboljšati konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, postati prepoznatljivo turističko odredište, unaprijediti komercijalnu proizvodnju i stimulisati preduzetništvo u poljoprivredi", navela je Grabova.

Ona je dodala da je za ostvarivanje definisanih ciljeva predloženo 30 projekata vrijednosti 14.836.192 KM.

Prema njenim riječima, u oblasti društvenog razvoja ciljevi su unapređenje infrastrukture za pružanje javnih usluga, smanjenje nezaposlenosti i bogatiji sadržaji za mlade, kao i unapređenje kapaciteta za podršku starijem stanovništvu.

Za ovu oblast predviđena su 32 projekta vrijednosti 5.556.704 KM.

U oblasti zaštite životne sredine definisani su ciljevi unapređenja sistema zaštite i spasavanja od prirodnih katastrofa i drugih nesreća, poboljšanje upravljanja otpadom, sistemski pristup za unapređenje energetske efikasnosti, zaštita vodotokova od komunalnog otpada i zaštita zemljišta od zagađenja i nelegalne gradnje.

Za zaštitu životne sredine planirano je 15 projekata u vrijednosti 1.297.394 KM.

Dokument je rađen u okviru programa "Lokalni integrisani razvoj" koji podržava Razvojna agencija Ujedinjenih nacija /UNDP/.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…